Συμμετοχή του ΙΚΥ στο 5ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Artificial Intelligence – eLearning – eCreativity 2024»

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Artificial Intelligence – eLearning – eCreativity 2024» που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου, διοργανώθηκε ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+/IKY σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Επιπρόσθετα, έγινε ενημέρωση στους φοιτητές για τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει το Πρόγραμμα στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, καθώς και για τις υποτροφίες του ΙΚΥ.

“Το πρόγραμμα Erasmus+ αγκαλιάζει όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο και όλες τις μορφές εκπαίδευσης. Δίνει τη δυνατότητα σε ατομικό επίπεδο μέσα από την κινητικότητα και τις συνεργασίες να αναπτύξουν τις δικές τους δεξιότητες, να κάνουν πρακτική άσκηση ή να γνωρίσουν εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης, σε επίπεδο οργανισμών, δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας με άλλα αντίστοιχα ιδρύματα στο εξωτερικό σε όλες τις χώρες του κόσμου και επίσης στρατηγική ανάπτυξη και εν τέλει διεθνοποίηση αυτών των ιδρυμάτων”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη τύπου η προϊσταμένη των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Βάνα Σωτηροπούλου.

Συνολικά, 1200 άτομα από Ελλάδα και εξωτερικό συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου (μαθητές, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και γονείς), οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μέσω των βιωματικών εργαστηρίων και των ομιλιών με το εργαλείο που ονομάζεται τεχνητή νοημοσύνη (Α.Ι), συμβάλλοντας έτσι δημιουργικά και αποτελεσματικά στην εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://rethnea.gr/dimioyrgiki-anthropokentriki-axiopoiisi-tis-technitis-noimosynis-stin-ekpaideysi/

Μετάβαση στο περιεχόμενο