Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση EPALE στη Κοζάνη

 

                                                                                                                                     

 

Νέα Ιωνία, 26/09/2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα της EPALE, που διεξήχθη τη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Κοζάνη.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση εκπροσώπων φορέων από τους Τομείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας EPALE, καθώς και των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει στους χρήστες της.

Το ΙΚΥ έχει ορισθεί ως Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμα ΕPALE στην Ευρώπη και στο τρέχον πρόγραμμα στοχεύει τη στήριξη και ενημέρωση του εργατικού δυναμικού των απολιγνιτοποιημένων περιοχών της Ελλάδας, στη προετοιμασία τους για τη μετάβαση στη μετα-λιγνιτοποιημένη εποχή, καθώς και στη παροχή ευκαιριών για την εκ νέου κατάρτιση και τον επαναπροσανατολισμό τους σε νέες δεξιότητες.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Αν. Προιστάμενος Δ/νσης Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Παπαστεργίου Λεωνίδας, καθώς και η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Ολιστικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ελένη Γρίβα.

Στην συνέχεια, έγινε παρουσίαση της πλατφόρμας EPALE από τα στελέχη του ΙΚΥ και τον εκπρόσωπο των πρεσβευτών της πλατφόρμας και Δ/ντη ΣΔΕ Δομοκού, κ. Μάλλιο Νικόλαο, δίνοντας πρακτικές συμβουλές χρήσης της πλατφόρμας. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Δ/ντης ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ, κ. Τζιφόπουλος Μενέλαος,  ο οποίος έκανε παρουσίαση των δράσεων και των προγραμμάτων του ΚΕΔΙΒΙΜ.

Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εργαστήρια που ακολούθησαν και αφορούσαν την υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα Erasmus+ στου Τομείς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο