Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών συμμετείχε στη δεξίωση για την υποδοχή των Ελλήνων και Αμερικανών υποτρόφων του που έλαβε χώρα στο Cotsen Hall Garden της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. Σε μια εγκάρδια εκδήλωση οι υπότροφοι έγιναν δεκτοί από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Αμερικανό πρέσβη κ. Γεώργιο Τσούνη, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση υπογραμμίζοντας τους δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και των Η.Π.Α. καθώς και τη σημασία της εκπαίδευσης για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Στο πλαίσιο της δεξίωσης η νέα Πρόεδρος του Ι.Κ.Υ. καθηγήτρια κ. Βασιλική Κιντή και υπηρεσιακά στελέχη συνομίλησαν με τους δυο Αμερικανούς υποψήφιους διδάκτορες οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν έρευνα διάρκειας έξι μηνών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με την υποστήριξη του Προγράμματος «Υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.) σε συνεργασία με το Fulbright Greece», το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το εν λόγω πρόγραμμα υποτροφιών, το οποίο υποστηρίζει και Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες, ήδη εγγεγραμμένους σε ελληνικά Α.Ε.Ι., προκειμένου να διεξάγουν έρευνα σε πανεπιστήμια/ερευνητικά κέντρα των Η.Π.Α., αποτελεί μια από τις πλέον πρόσφατες πρωτοβουλίες του Ι.Κ.Υ. με στόχο την αμοιβαία ανταλλαγή γνώσεων και την ενίσχυση των ακαδημαϊκών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Δύο ακόμη Αμερικανοί υποψήφιοι διδάκτορες έχουν επιλεγεί για το ακαδ. έτος 2024-2025 και αναμένονται στη χώρα μας τον Δεκέμβριο. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων ακαδ. έτους 2024-2025 για τη χορήγηση υποτροφιών κινητικότητας σε Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες Ελληνικών Α.Ε.Ι., 5 Έλληνες θα μεταβούν στις Η.Π.Α., ενώ έχουν ήδη ολοκληρώσει την κινητικότητά τους στην Αμερική άλλοι πέντε Έλληνες υποψήφιοι διδάκτορες κατά το ακαδ. έτος 2023-2024.

Μετάβαση στο περιεχόμενο