Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 5674/08.04.2020 πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την δράση Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών, ανακοινώνει την ολοκλήρωση του σταδίου αξιολόγησης και την απονομή του Ευρωπαϊκού Σήματος Γλωσσών.
Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών για το έτος 2019 απονέμεται στους παρακάτω φορείς για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών κατά τη χρονική περίοδο 1/9/2018 – 30/6/2019:
1. Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2019
α. 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ναυπάκτου για τη συμμετοχή στο Erasmus+ Σχέδιο με τίτλο“English for Hospitality” (En4Hosts).
β. 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς για την υλοποίηση της δράσης «Διαπολιτισμικοί διάλογοι διερευνώντας την οικογενειακή μας ιστορία».
γ. 6ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου για την υλοποίηση της δράσης «Η αντεστραμμένη τάξη μας».
Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών για το έτος 2018 απονέμεται στους παρακάτω φορείς που εφάρμοσαν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών κατά τη χρονική περίοδο 1/9/2017 – 30/6/2018:
2. Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2018
α. 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου για την υλοποίηση της eTwinning δράσης “Monumental Europe”.
β. 4o Γυμνάσιο Βόλου για την υλοποίηση της eTwinning δράσης “Es war einmal in Europa – aussterbende Berufe unter der Lupe”.
γ. 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών για την υλοποίηση της eTwinning δράσης «Kulturbrücke – Γέφυρες πολιτισμού Ελλάδας-Τουρκίας».
Οι φορείς που διακρίνονται με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών λαμβάνουν τιμητική διάκριση που φέρει την υπογραφή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Νίκης Κεραμέως και της Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κας Mariya Gabriel.
Η Δράση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’ αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της πολυγλωσσίας που αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών ώστε να αξιοποιηθούν ως καλές πρακτικές και να υιοθετηθούν σε περιβάλλοντα διαφορετικά από αυτά που αναπτύχθηκαν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Απώτερος στόχος είναι η συνολική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών σε ολόκληρη την Ευρώπη.