Περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί, καθηγητές και φοιτητές του ΤΕΙ Καβάλας, σπουδαστές και επαγγελματίες από διαφορετικά πεδία, δήλωσαν δυναμικά την παρουσία τους σήμερα 30 Μαρτίου 2016 στην Καβάλα, στην Ημερίδα ενημέρωσης για το Erasmus+, για τους Τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που διοργάνωσε τo Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ελλάδα.
Η Καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα, Πρόεδρος του ΙΚΥ, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε την εκκίνηση των εργασιών της Ημερίδας. Συγκεκριμένα δήλωσε : “Είμαι εντυπωσιασμένη από την προσέλευση του κόσμου εδώ στην Καβάλα. Το ΙΚΥ τα τελευταία δυο χρόνια έχει κυριολεκτικά “οργώσει” την Ελλάδα, με την Καβάλα να είναι η 13η πόλη που επισκεπτόμαστε για να ενμηερώσουμε για το Erasmus+”. Ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Εμμανουλούδης, Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, καλωσόρισε το ΙΚΥ στην Καβάλα τονίζοντας τη σημασία ύπαρξης τέτοιων εκδηλώσεων για την τοπική κοινωνία. Ο κ. Απόστολος Βαγενάς, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης στην Καβάλα, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ανέφερε ότι η μεγάλη συμμετοχη των εκπαιδευτικών της Καβάλας αλλά και των γειτονικών πόλεων αποδεικνύει την ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινήθηκε και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος. Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Γιώργος Φιλόσογλου, όντας ο ίδιος Ερασμίτης, τόνισε την σημασία του προγράμματος Erasmus+ για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη που προσφέρει. Τέλος, η κα Ειρήνη Ντρούτσα, Προϊσταμένη του Erasmus+, εξήγησε τους λόγους επιτυχίας του Προγράμματος τα πρώτα δυο χρόνια της υλοποίησής του στην Ελλάδα!
Το Erasmus+ είναι το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, το οποίο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας πραγματοποιήθηκαν παράλληλες συνεδρίες ανά τομέα (Σχολική Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και Ανώτατη Εκπαίδευση) με εξειδικευμένη παροχή καθοδήγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για τις αρχές, τους κανόνες και τον σωστό τρόπο σύνταξης και υποβολής των αιτήσεων. Επίσης, παρουσιάστηκαν εγκεκριμένα σχέδια Erasmus+ ως καλές πρακτικές.